Είμαστε εδώ!


Είμαστε εδώ!
 Αν εξυπνάδα είναι η προσαρμογή στο περιβάλλον, ας φερθούμε έξυπνα κι ας προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το «Μένουμε σπίτι» με τα παιδιά μας, είναι η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τον σύντροφό μας, το παιδί μας. Ας γίνει μια ευκαιρία για γνωριμία με το άμεσο περιβάλλον. Γνωρίζοντας το περιβάλλον μας, μπορούμε να «κατακτήσουμε» τον έξω χώρο κι από εκεί τον κόσμο.
Ας πέσουν οι ρυθμοί, ας δείξουμε συνέπεια στις σχέσεις μας, ας βάλουμε τα όρια του «πρέπει» του» μη», του «θέλω», του «μπορώ». Ας αναζητήσουμε το ποιοι είμαστε μέσα από την αλληλεπίδραση. Το παιχνίδι, η αφήγηση ενός παραμυθιού, η μαγειρική, το άπλωμα των ρούχων, ένα τραγούδι και τόσα άλλα μπορεί να γίνουν το μέσον για επικοινωνία, συζήτηση, έκφραση αποριών, ανταλλαγή απόψεων, αναζήτηση λύσεων.
Ας καλλιεργήσουμε ικανότητες-δεξιότητες, όπως…. περιμένω τη σειρά μου, μαθαίνω νέες λέξεις, εκφράζομαι μέσα από τη ζωγραφική ατομικά ή ομαδικά,  γράφω και σκέφτομαι λογικά-μαθηματικά, αναζητώ και μαθαίνω νέους δρόμους στη ζωή. Ας διαβάσουμε όλοι το ίδιο παραμύθι, ας παίξουμε το ίδιο παιχνίδι. Ας εκφραστούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι ΜΑΖΙ, στο ίδιο θέμα. Ας κοιτάξουμε τη ζωή με τα ίδια μάτια. Το ίδιο το παιδί θα μας δείξει τον δρόμο. Ας αφοσιωθούμε στην οικογένεια. Ας είμαστε δίπλα στον σύντροφο και στα παιδιά μας.
Οι Νηπιαγωγοί του 5ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου, νιώθουμε μέλη της οικογένειάς σας.
                                «Είμαστε μαζί σας, Είμαστε εδώ»