ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 5ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,

το Διδακτικό Προσωπικό του 5ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου

σας εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα μέτρα που θα ισχύουν με την έναρξη λειτουργίας του σχολείου. Συγκεκριμένα:

1.      Ο  αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες.   Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

 

2.       Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

 

 

3.       Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

 Από 08-09-2021 έως 17-09-2021 μπορείτε  να παραλαμβάνετε 6 δωρεάν self-tests (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων) από τα φαρμακεία.

 

4.      Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.  

 

5.      Προς αποφυγή συγχρωτισμού,  κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των νηπίων/προνηπίων, δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου κανείς εκτός των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

 

Οι Νηπιαγωγοί